Årets black friday var populärare än förra årets mellandagsrea, enligt en ny undersökning.
Årets black friday var populärare än förra årets mellandagsrea, enligt en ny undersökning.

Årets black friday-rea var populärare än förra årets mellandagsrea, visar nya siffror. En anledning kan vara att svenskarna redan köpt mycket under black friday-rean när det väl är dags för mellandagsrean.

Under de senaste åren har USA:s största rea black friday slagit igenom stort i Sverige.

Så stort att rean till och med utklassat mellandagsrean, enligt nya siffror från jämförelsesajten Prisjakt.

”Inte konstigt att mellandagsrean minskar i betydelse”

Sajten har tittat på veckan kring black friday i år och jämfört den med mellandagsrean förra året. Köpintresset var då 73 procent större för black friday.

LÄS MER: Lagar som börjar gälla 2019 – och vad de innebär

Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt, säger att reabegreppet i princip dött ut eftersom det numera är kampanjer på produkter varje dag. 

– Lägg där till att fler istället handlar under Black Friday så är det inte så konstigt att mellandagsrean minskar i betydelse, säger Carl Vult von Steyern i ett pressmeddelande.

20 procent av produkterna blev dyrare

Det gäller även att se upp under rean. Det är inte alla produkter som går ner i pris. En del blir i stället dyrare. I Prisjakts undersökning av 12 000 produkter gick 20 procent av produkterna upp i pris under förra årets mellandagsrea. Samtidigt blev 34 procent av produkterna billigare.

– Om en prissänkning inte är bra nog kan man lika väl vänta, många varor sjunker nämligen i pris under 2019 när nya produkter lanseras på marknaden, säger Carl Vult von Steyern i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Så maxar du din ledighet 2019 – då ska du ta ut semestern

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset