Oliver Ekman Larsson är en av flera NHL-proffs som sagt ja till VM-spel.
Oliver Ekman Larsson är en av flera NHL-proffs som sagt ja till VM-spel.

Om knappt två veckor är det nedsläpp mellan Sverige och Vitryssland i VM-premiären. Men Tre Kronor kan inte räkna med stöd från hela svenska folket, visar en undersökning.

Förra veckan rapporterade Metro om en Epinion-undersökning, gjord på uppdrag av det internationella ishockeyförbundet, som visade att bara var femte svensk visste att Sverige är regerande världsmästare i ishockey.

Nu visar en Yougov-undersökning, gjord på uppdrag av Metro, att intresset för årets mästerskapet är lågt.

På frågan ”I vilken utsträckning är du intresserad av ishockey-VM?” svarade över hälften, 56 procent, att de inte hade något intresse alls eller ett lågt intresse för årets turnering i Danmark.

LÄS MER: Undersökning: Få svenskar vet att Sverige är regerande världsmästare

Bara 23 procent av svenskarna är i mycket hög eller ganska hög utsträckning intresserade av världsmästerskapet.

Ishockey-VM spelas, till skillnad från flera andra stora idrotter, en gång varje år. Det är för ofta, tycker två av fem svenskar, enligt undersökningen. Var tredje anser att det är lagom ofta.

Hur tror vi att det går för Tre Kronor i Danmark då? Hälften av svenskarna har ingen aning. Det vanligaste svaret förutom ”Vet ej” är att Sverige tar en bronsmedalj (15 procent). Sju procent tror att Tre Kronor tar ett andra raka VM-guld.

Av de 23 procent som är intresserade av VM i någon mån tror de flesta, 26 procent, att det blir silver för Tre Kronor.

I VM tillhör Sverige grupp A tillsammans med Frankrike, Ryssland, Schweiz, Slovakien, Tjeckien, Vitryssland och Österrike. De fyra bästa lagen tar sig vidare till kvartsfinal tillsammans med de fyra bästa lagen från grupp B. Sveriges premiärmatch mot Vitryssland börjar 20.15 den fjärde maj.

LÄS MER: Här är fem svenskar att hålla koll på i Stanley cup-slutspelet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om ishockey