Har du någon gång flörtat med en kollega? Då är du inte ensam. ”Jag tror också att det kan vara egot som vill få bekräftelse”, säger relationsexperten.

TT/Privat

Relationsexpert Charlotte Sander till höger i bild.  

I en undersökning utförd av Yougov, på uppdrag av Metro, har en nätpanel fått svara på frågor gällande relationer på jobbet. Och 13 procent av de svarande uppger att de någon gång har haft sex med en kollega. Relationsexperten Charlotte Sander är inte förvånad.

– Nej, det är inte så konstigt egentligen eftersom det är där vi spenderar mycket av vår tid. Jag tror dock inte alltid att det handlar om kärlek, utan snarare kanske det finns en attraktion, för det blir ju lite ”se men inte röra”, vilket kan skapa en stor nyfikenhet att vilja testa, skriver hon i ett mejl till Metro.

Enligt henne är till exempel firmafester och resor tillfällen då man har sex med en kollega. 20 procent av de som svarat på undersökningen uppger att de någon gång har flörtat med en kollega, någonting som Charlotte Sander tror kan vara ganska oskyldigt och ett sätt att försöka visa sig från sin bästa sida.

– Jag tror också att det kan vara egot som vill få bekräftelse och därför slänger man ut lite flörtkrokar. Har man en relation så kanske den har blivit slentrian och då söker man lite spänning och då ligger det ju nära till hands att söka det på jobbet, skriver Charlotte Sander.

Av de som uppger att de har haft en kärleksrelation med någon på jobbet så uppger 42 procent att relationen har börjat på arbetstid.

– Det är vanligt tror jag, och inte alls så konstigt. Dels så spenderar vi mycket av vår tid på arbetet, dels så delar vi antagligen många gemensamma intressen och arbetar kanske med samma projekt, vilket gör att man lär känna varandra.

Undersökningen är genomförd i Yougovs onlinepanel under perioden 5-9 februari. Sammanlagt har 1 531 män och kvinnor i åldrarna 18-74 deltagit i undersökningen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset