Olof "olofmeister" Kajbjer gjorde en otrolig ninja defuse, men det räckte inte för att den svenska drömmen skulle bli sann.
Olof "olofmeister" Kajbjer gjorde en otrolig ninja defuse, men det räckte inte för att den svenska drömmen skulle bli sann.

Det blir ingen final för Fnatic. Trots en spännande första karta kunde svenskarna inte stå upp mot Astralis i CS:GO-majorns första semifinal.

Fnatic är utslagna ur counter strike-majorn ELeague.

Första kartan, cache, blev en jämn och dråplig historia med flera otroliga individuella insatser från båda lagen.

Sista rundan på ordinarie speltid behövde något magiskt hända för att Fnatic skulle ta matchen till övertid. Och det var precis vad som hände. Med Olof ”olofmeister” Kajbjer som enda överlevande antiterrorist och Lukas ”gla1ve” Rossander som ensam terrorist lyckades Fnatic-stjärnan med en otrolig så kallad ninja defuse täckt av en rökgranat.

Väl i övertid gick inte spelet Fnatics väg och de förlorade.

Med en förlustkarta i bagaget blev nästa prövning för svenskarna på nuke. En karta som länge varit en svaghet i Fnatics annars breda repertoar.

Tyvärr visade sig experternas eniga förutsägelse om en Astralis-vinst bli sann och Fnatic fick lämna servern utan en plats i finalen.

Finalen spelas mellan Astralis och Virtus Pro på söndag med start 16:00.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset