Biljetterna till Beyoncé och maken Jay-Zs konsert i Stockholm sålde slut på bara några minuter.
Biljetterna till Beyoncé och maken Jay-Zs konsert i Stockholm sålde slut på bara några minuter.

Oavsett om du gillar rock eller pop kan nog de flesta hålla med om att konserter ofta förgyller tillvaron – men att betala 700 kronor för två timmar tycker de flesta inte att det är värt, enligt en ny undersökning.

När det stod klart att Beyoncé och Jay-Z skulle inta Friends Arena i Stockholm sålde biljetterna slut på fyra minuter. Beroende på vilken plats du valde kostade biljetterna allt mellan 615 – 1395 kronor.

LÄS MER: Yougov: Så upptäcker svenskar ny musik att lyssna på

Enligt en ny undersökning av Yougov på uppdrag av Metro är den prislappen alldeles för dyr för en konsert, enligt svenskarna. Hela sex av tio tycker att prislappen inte väger upp för upplevelsen. 

Majoriteten tycker att det är rimligt att betala någonstans mellan 200 – 400 kronor. En biljett till en stor konsert kan kosta allt mellan 400 – 700 kronor eller mer. Men det är inte många som anser att det är värt att betala över 500 kronor. 

Men nästan hälften tycker att det är värt att betala mer när det gäller internationella artister, såsom Beyoncé och Jay-Z eller Eminem. LÄS MER: Yougov: Serier mer populära än filmer hos svenskarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset