Sitter du och filar på avdrag till din deklaration? Här är avdragen du inte trodde fanns och som av förklarliga skäl inte har godkänts

Scanpix
HundKostnad för hund för att hon bodde i ett otryggt område.

Scanpix
PsykologKostnad för psykolog för att stå ut med chefen. På bilden: Freuds terapisoffa.

Scanpix
Jas-planEn person gjorte avdrag för sin del av Jas-projektet,vilket han inte ville vara med och betala för. Avdraget blev inte godkänt.

Scanpix
MjölkEn barnfamilj vilel ha avdrag för mjölk.

Scanpix
PlastikkirurgiPlastikoperation för att vara snygg på jobbet. Bilden: Miss Plastic Surgery i Ungern.

Scanpix
StrumbyxorKostymer, dräkter och strumpbyxor bland de kläder som folk försökt få avdrag på.

Scanpix
StatsskuldenEn sökande ville ha tillbaka för sin del av statsskulden.

Om tre veckor ska deklarationen vara inlämnad till Skatteverket och många har redan börjat räkna på sina avdrag.

På Skatteverkets hemsida finns information om vilka avdrag som är tillåtna och vilka som inte är det. Men varje år kommer trots det många oväntade avdrag in.

Jim Gustavsson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, har pratat med kollegor runt om i landet och samlat ihop några av de roligaste under åren. En person hade till exempel tagit reda på kostnaden för Jas-projektet, delat det med antalet invånare i Sverige och yrkat avdrag för sin del då han inte vill vara med och betala för det.
– Vi upphör aldrig att förvånas. Ibland framgår det att avdraget inte är allvarligt menat och ibland förstår man att den som gjort avdraget missuppfattat reglerna. Då får man försöka förklara skillnaden mellan privata levnadskostnader och vad som är nödvändigt för arbetet, säger Jim Gustavsson som också erkänner att de tokiga avdragen gör arbetet lite roligare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset