Henrik Stenson under tredje rundan.
Henrik Stenson under tredje rundan.

Henrik Stenson har greppet om Europatourens totalseger.Men Alexander Norén har fortfarande chansen och det blir en svensk uppgörelse in i det sista.– Det är Alex och jag som gör upp om det, säger Stenson.

Henrik Stenson kom till slut igång under den tredje rundan av Europatourens finaltävling. Efter tre bogeys på de inledande tio hålen avslutade han dagen med fem birdies, varav fyra raka på hålen 14–17, och gick runt på två under par.

– Det gick inte så bra i början, det var frustrerande. Fick inte i några puttar. Nöjd hur vi avslutade i alla fall, säger Stenson till Svenska Dagbladet.

Totalt är Stenson fem under par och på delad 22:a plats i tävlingen.

Svenskduell

Och han behåller greppet om totalsegern, Race to Dubai. Den som skulle kunna utmana honom är landsmannen Alexander Norén som just nu ligger på delad 13:e plats i finaltävlingen, sju slag under par.

– Det är Alex och jag som gör upp om det. Alex behöver komma topp två och om han är tvåa behöver jag vara topp åtta, det är det jag behöver säkerställa. Vi får göra ett försök, jag kan bara påverka mitt spel, säger Stenson.

– Det är en lång väg att bli tvåa om han vinner. Men jag ska försöka spela bra, avsluta veckan. Sen kan vi räkna efteråt, fortsätter han.

"Allt är möjligt"

För att Alexander Norén ska klättra till toppen krävs en riktigt bra avslutning på söndagen – men han har lyckats med riktigt bra rundor förr.

– Allt är väl möjligt. Det krävs en otroligt låg runda, men jag spelade bättre och gav mig själv lite mer chanser, säger Norén till Svenska Dagbladet.

Danny Willet är högst troligt borta ur striden om totalsegern efter en mindre lyckad tävling. Engelsmannen är just nu delad 51:a, ett slag över par.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset