Terroranklagade Osama Krayem och hans kumpaner ställs inför en domare i Bryssel för att avgöra om de fortsatt ska hållas kvar.
Terroranklagade Osama Krayem och hans kumpaner ställs inför en domare i Bryssel för att avgöra om de fortsatt ska hållas kvar.

Svenske Osama Krayem, 23, Malmö har pekats ut som den som följde med självmordsbombaren Khalid El Bakraoui ned i tunnelbanan i Bryssel den 22 mars. Nu misstänks han även för delaktighet i terrordåden i Paris, uppger Expressen.

23-åringen från Malmö har pekats ut som den som följde med självmordsbombaren Khalid El Bakraoui ned i tunnelbanan i Bryssel den 22 mars då sammanlagt 32 människor omkom.

Belgiska åklagare misstänker även att Krayem köpte väskorna som fylldes med sprängmedel inför attentaten. Nu misstänks han även för delaktighet i terrordåden i Paris, enligt Expressen.

►LÄS MER: Terrorsvensken talar med polisen

Hans DNA ska ha hittats i flera av de gömställen som terroristerna använde då de förberedde attentaten, uppger tidningen De Standaard. Det var för knappt två veckor sedan som Osama Krayem, 23, från Rosengård i Malmö greps i ett bostadsområde i Bryssel - misstänkt för att vara inblandad i de dödliga terrorattentaten mot tunnelbanan och flygplatsen i Bryssel.

►LÄS MER: Ny stor polisinsats i Brysselförort – en sjätte person har gripits

Han är häktad för brotten och ska i förhör ha medgett att han var i Bryssel "av en anledning", enligt Expressen. Den flamländska tidningen De Standaard har nu publicerat uppgifter om att hans DNA hittats i flera av de bostäder som terroristerna i Paris använde inför dåden i den franska huvudstaden, uppger Expressen.

Myndigheterna misstänker därför att han också varit inblandad i Paris-attackerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset