Vytis "Mineral" Lasaitis, längst till höger, tillsammans med sina landsmän i Florida Mayhem.
Vytis "Mineral" Lasaitis, längst till höger, tillsammans med sina landsmän i Florida Mayhem.

Efter den resultatmässiga mardrömmen. Nu förlorar Florida Mayhem sin coach Vytis "Mineral" Lasaitis på obestämd tid.

MISSA INTE: Möt esportstjärnor och profiler i Metro Esport Magazine.

Florida Mayhems tid i Overwatch League har varit allt annat än en dans på rosor. Under de snart tre avslutade omgångarna har laget – det med flest svenskar i ligan – bara lyckats tillskansa sig sex segrar av 28 spelade matcher.

Nu drabbas laget dessutom av ännu en hård smäll.

Den svenske coachen Vytis ”Mineral” Lasaitis lämnar lagets sida på obestämd tid. Han uppger själv i ett uttalande att anledningen till frånvaron är utbrändhet.

LÄS MER: Järnladyn Brigitte skapades som svar på dive-taktiker

”OWL är ett frenetiskt maraton. Samtidigt som det är en uppiggande resa så är pressen en tung börda att bära. Jag har tvingats ha många roller sedan den reguljära säsongen började och först nu har det kommit ikapp mig. Jag har upplevt utbrändhet och olika hälsoproblem sedan omgång två. Något som jag valde att ignorera under en lång tid”, skriver han i uttalandet.

Redan vid ett tidigare tillfälle ska organisationen bakom Florida Mayhem ha uppmanat Lasaitis att ta en paus. Vid det tillfället viftade han bort frågan för att fortsätta arbetet med laget som kämpade för att ta sig ur förlustträsket.

LÄS MER: Hon gör rösten till svensktalande Overwatch-hjälten Brigitte

”Jag tänkte att jag ändå inte skulle kunna koppla av, inte förrän säsongen var över. Jag har också känt att jag varken fysiskt eller mentalt kan vara så effektiv som jag vet att jag kan vara och de här killarna förtjänar inget annat än det bästa”, skriver han vidare.

Vytis ”Mineral” Lasaitis har därför bett organisationen om att få ta en paus för att ladda batterierna.

”Jag kan inte med ord beskriva hur hjärtekrossad jag känner mig över att behöva ta det här beslutet innan säsongen är över. Det är ett otroligt tufft beslut”, skriver han.

LÄS MER: De får miljoner för att öka jämlikheten inom esporten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset