Bolaget får, efter lönehöjningen, ökade lönekostnader på 50 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet.
Bolaget får, efter lönehöjningen, ökade lönekostnader på 50 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet.

Fastighetsmiljardären Roger Akelius, 70, ville hellre ge bort en present än att få en själv.Under torsdagen meddelade hans fastighetsbolag att han höjer samtliga 475 anställdas lön med 20 procent.– Det räcker inte att snacka beröm, man måste visa också, säger Roger Akelius i ett uttalande.

Det verkar råda lönehöjningsyra bland världens toppchefer. I går skrev Metro om Dan Price, chef för Gravity Payments i USA.
Han sänkte sin egen lön för att bättra på lönekuvertet för de anställda – och det med råge.
Efter höjningen gick de anställda, alltifrån säljare till kundtjänstmedarbetare, hem med dryga 50 000 kronor i månaden i lön.

Nu är det dags igen, den här gången på hemmaplan.
Fastighetsmogulen Roger Akelius fyller 70 i dag, torsdag, och i 70-årspresent önskade han sig en lönehöjning på 20 procent för alla anställda enligt ett pressmeddelande från koncernen.
För fastighetsbolaget medför det ökade lönekostnader på 50 miljoner kronor och gäller bolagets samtliga 475 anställda, administrativ personal som vaktmästare.

– Det togs emot med stående ovationer. Roger fyller 70 och tycker att det är roligare att ge än att ta, och han är jättenöjd med hur bolaget utvecklar sig och hur dedikerade de som jobbar här är, säger koncernchefen Pål Ahlsén till Metro.
Vi skrev i går om en chef som sänkte sin egen lön för att ge till de anställda, har det smittat av sig?
– Jaså, nej Roger tar inte ut någon lön ur bolaget.

Att Roger Akelius har råd är det knappast någon som tvivlar på. Han är en av Sveriges rikaste män med en förmögenhet på 11 miljarder kronor enligt tidningen Veckans Affärer.
– Det räcker inte att snacka beröm, man måste visa också, säger Roger Akelius i pressmeddelandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset