Alliance-spelaren Armada kammar hem första plats i SMASH-turneringen på Dreamhack Winter. Därmed tar han revansch från förlusten i somras och säkrar den ärofyllda titeln.

När SMASH-turneringen på Dreamhack Summer tidigare i år skulle avgöras stod det mellan svenske stjärnan Adam “Armada” Lindgren och amerikanska Hungrybox. Efter mycket om och men tappade svensken finalen mot sin rival -   och starka bilder följde.

Men nu, på vinterevenemanget, var det andra bullar som gällde. Armada kämpade för kung och fosterland genom hela turneringen och när slutspelet väl började förlorade han inte en enda serie.

Till slut stod det klart att finalen återigen skulle spelas mot Hungrybox. Men den här gången bringade amerikanaren inte samma kraft och snart var vinsten säkrad av Armada.

LÄS MER: Nederländske publikfavoriten kammar hem Dreamhack-titeln: "Kan inte tro det"

Allt inför tusentals åskådare, såväl på plats som online, och följt av hyllningar från experterna.

- Han kan nog vara den mest stabila spelaren någonsin, sa kommentatorn

Armada själv reste sig och jublade. Vinsten innebär att den världsstjärnan kan resa hem 140 000 kronor rikare och att han säkrar sin första Dreamhack-titel sedan i fjol.

- Det känns såklart fantastiskt. Förra året kom jag tvåa efter Hungrybox och nu kände jag att jag verkligen ville vinna, för det är inte ofta vi får spelare av den här kalibern till Sverige. Jag ville verkligen vinna inför mina svenska fans, sa Armada efterår.

Men det blir ingen större vila för svensken. Redan på Tisdag åker han vidare till USA för att tävla.

LÄS MER: Team Liquid tar hem guld i Dreamleague: “Mitt livs enklaste final

LÄS MER: Zeus revansch - tar hem Dreamhack Winter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset