PewDiePie har nära 38 miljoner följare och uppåt 9,4 miljarder visningar på Youtube.
PewDiePie har nära 38 miljoner följare och uppåt 9,4 miljarder visningar på Youtube.

Efter nyheten om hur mycket pengar PewDiePie tjänar på att göra sina videor där han spelar och kommenterar spel, har fokuset blivit allt för stort och negativt på de siffrorna, tycker han. Här ger han sin syn på vad pengarna betyder.

På fredagen rapporterade Metro om hur världens största Youtube-stjärna, Svenske PewDiePie (Felix Kjellberg) gjorde en vinst på 63 miljoner kronor. Och det var många andra som noterade nyheten, och ordalagen var inte alltid positiva, vilket fick Felix Kjellberg att prata ut om pengarna och de arga kommentarerna i en video som heter "Let's talk about money".

– Pengar är ämnet som jag avsiktligen har försökt undvika i de fem år som jag har gjort videor, för jag känner bara att det inte är viktigt för någon. Men missta mig inte – jag hatar inte pengar. Jag kommer inte sitta och låtsas att det inte spelar någon roll för mig, för det spelar roll för alla.

Felix berättar om hur han började med Youtube när han gick på college och levde på studielån. Han lyckades sälja några konstprojekt online och kunde på det sättet komma igång med att spela in sina videor. Men han behövde ändå ett jobb och började jobba i en korvkiosk.

Tidning: Här är världens mäktigaste Svensk

– Jag var lyckligare än någonsin då för jag kunde för första gången på många år göra det jag verkligen ville göra, och det faktum att jag kunde göra videor var så mycket viktigare för mig än att jag behövde spendera några timmar om dagen på ett jobb som inte var så prestigefyllt. Det var aldrig en karriär som jag slutade college för att följa, det är bara något jag älskar att göra. Och här är vi fem år senare och det har exploderat, säger han.

– Det är så tråkigt att se hur många som blir upprörda över det här, säger Felix och läser upp några av de arga kommentarer han har fått efter nyheten om hans inkomst.

”Om ändå jag kunde få så mycket betalt för att vara totalt efterbliven framför en webbkamera och generera några miljoner visningar”, skriver en person.

”Jag tycker det är märkligt hur någon som skriker och spelar tv-spel tjänar så mycket pengar när det finns människor där ute som riskerar sina liv när de strider för det här landet! Och de får knappt något betalt,” skriver en annan.

– Ja du har rätt. Krig är verkligen ett mycket bättre ändamål som behöver mer av våra pengar och vår uppmärksamhet, svarar Felix.

– Vi samlade ihop en miljon dollar till välgörenhet och det var inte så många som noterade det, men nu är det överallt hur mycket pengar jag tjänar. Jag är ledsen att jag behövde slösa en video på detta men jag kände bara att det behövde sägas, avslutar han.

Youtube-stjärna gör jättevinst

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset