Den knivskadade 40-årige mannen bars ut från lägenheten men dog på gatan utanför efter att ambulanspersonal försökt rädda hans liv.
Den knivskadade 40-årige mannen bars ut från lägenheten men dog på gatan utanför efter att ambulanspersonal försökt rädda hans liv.

En 29-årig svensk man erkänner att det var han som dödade den 40-årige man som hittades svårt knivskadad i en lägenhet i norska Kristiansand natten till fredag, och som senare dog av skadorna.

Men 29-åringen säger att det hela var en olyckshändelse, och ber inför lördagens häktningsförhandling om att bli frisläppt.

– Han säger att han inte har dödat offret med vilje. Han menar att det handlade om en olycka i lägenheten. Han förklarar att det uppstod en situation där han hade en kniv i handen, och att det uppstod ett knivhugg då han flyttade på sig, vilket dessvärre ledde till det inträffade, säger 29-åringens advokat Sveinung Søndervik Johnsen till NRK.

Polisen uppmanar å sin sida Kristiansands tingsrätt att häkta mannen i fyra veckor, skriver tidningen Fædrelandsvennen.

Den döda mannen ska ha varit sambo med 29-åringens mor. Den 55-åriga modern misstänks, liksom en 25-årig kvinna som pekas ut som 29-åringens syster, också för mord. Modern släpptes efter förhör men misstankarna kvarstår.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset