MODDII, Armada, Android och Pieliedie är några av Sveriges starkaste kort under turneringarna på Dreamhack Winter.
MODDII, Armada, Android och Pieliedie är några av Sveriges starkaste kort under turneringarna på Dreamhack Winter.

Har du missat vilka spelare som representerar de blågula färgerna i tävlingarna under Dreamhack Winter. Metro Esport bjuder här på en guide till svenskhoppen i de några av största esportsturneringarna.

Johan ”Pieliedie” Åström, Dota 2

Fnatic är knappast favorittippade när Dreamhack bjuder upp till major-dans på Dota-scenen. Lagets svenske support-spelare Johan ”pieliedie” Åström uppgav själv till Metro Esport att förväntningarna inte är särskilt uppskruvade. Med det sagt, när hade det funnits ett bättre tillfälle att slå världen med häpnad än inför publiken på hemmaplan?

Andreas ”MODDII” Fridh, Counter strike

Fnatic tvingades lämna återbud av personliga skäl. Det betyder att det även här endast finns en svensk i Counter strike-turneringen. Andreas ”MODDII” Fridh och hans Heroic ligger ständigt och bubblar precis utanför den absoluta världstoppen. Årets lag i Dreamhack Open lämnar dock fältet öppet och med en vältajmad formtopp har Heroic goda chanser.

LÄS MER: Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

Adam ”Armada” Lindgren, Super smash brothers

Armada har genom åren prenumererat på guldmedaljer i Super smash brothers. Han är en gigant på toppen av världsrankingen som kommer till Dreamhack Winter för att försvara förra årets vinst. Med avsaknad av stora namn som amerikanernaJuan ”Hungrybox” Debiedma och Jason ”Mew2King” Zimmerman skulle det mycket väl kunna bli en ett svensk derby i finalen där i så fall William ”Leffen” Hjelte sannolikt står för motståndet.

Andra svenskhopp i SSBM:

William ”Leffen” Hjelte
Andreas ”Android” Lindgren (bror till Armada)
Jacob ”Daydee” Stenberg
Christopher ”Humpe” Falck
Lucas ”Zoler” Blomgren
Robin ”FA0” Castlin
John ”JohnnyFight” Rundlöw
Jadde

LÄS MER: Krönika: Quake hör hemma på de stora e-sportscenerna

Johan ”Toxjq” Quick, Quake

Quake är tillbaka och med det även den gamle stjärnan Johan ”Toxjq” Quick. 33-årigen från Norrköping, känd för sitt makalösa aim, är en av två svenskar som möter stora delar av Quake champions-världselit. Turneringen bäddar för flera klassiska möten á la 2000-tal.

Andra svenskhopp i Quake Champions

Sebastian ”Spart1e” Siira

Elliot ”Fluffy” Karlsson, Hearthstone

Allas våran Jon ”Orange” Westberg saknas. Däremot har han varit med och drillat lekar tillsammans med Crowns-spelaren Elliot ”Fluffy” Karlsson inför kampen i årets Hearthstone Grand Prix. Orange uppgav på Twitter att han var nöjd med förberedelserna. Nu gäller det bara för Fluffy att ta detta i mål.

Andra svenskhopp i Hearthstone:

Jeffrey ”sjow” Brusi
Elias ”Bozzzton” Sibelius
Jesper ”Freakeh” Ericsson
Peter ”Deathboose” Laihinen

LÄS MER: Dreamhack fixar plugghjälp för att ge fler möjlighet att delta

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset