Seoul Dynasty lockade miljoner tittare när de mötte svensklaget Dallas Fuel under öppningsveckan av Overwatch League.
Seoul Dynasty lockade miljoner tittare när de mötte svensklaget Dallas Fuel under öppningsveckan av Overwatch League.

Premiären av Overwatch League blev en tittarsuccé. Över 1,6 miljoner kollade som mest på sändningen samtidigt under ligans första dagar.

Tittarsiffrorna för inledningen av Overwatch League blev ett skönt besked för Blizzard och de investerare som lagt miljontals dollar på en plats i ligan. Enligt Esport Charts nådde antalet tittare som mest 1 647 111 under premiären.

Metro Esport publicerade förra veckan en intervju med OWL-chefen Nate Nanzer som kommenterade de för Europa opassande sändningstiderna. Nanzer menade att schemat riktar sig till de största marknaderna och det syns också tydligt i tittarstatistiken.

LÄS MER: Florida Mayhem-stjärnan om nya livet i Los Angeles

Av alla sändningar hade den kinesiska streamen överlägset flest tittare med en topp på 1,2 miljoner personer. Alltså dubbelt så många tittare som den engelska sändningen.

Den mest sedda matchen under premiärveckan var matchen mellan Seoul Dynasty och Dallas Fuel där svenskarna Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson spelar.

LÄS MER: Dallas Fuel föll på håret mot sydkoreanska förhandsfavoriterna

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset