Cecilia Brækhus. Arkivbild.
Cecilia Brækhus. Arkivbild.

För vinnaren mellan Mikaela Laurén och Klara Svensson väntar med stor sannolikhet ett möte med den fruktade och hittills obesegrade Cecilia Brækhus från Norge.– Hon är ju grym, jag tycker att hon är världens bästa damboxare så det är henne man vill möta, säger Laurén.

Den 1 oktober möter norska Cecilia Brækhus fransyskan Anne-Sophie Mathis på ett fullsatt Oslo Spektrum i den första proffsmatchen på norsk mark sedan förbudet infördes 1981. Vinnaren ställs mot antingen Klara Svensson eller Mikaela Laurén.

– Om jag besegrar Anne Sophie Mathis så kommer jag att sätta mina titlar på spel mot vinnaren av Mikaela och Klara. Bara att veta att en seger kan ge mig möjligheten att en gång för alla täppa till käften på Mikaela ger mig extra motivation, säger Cecilia Brækhus i ett uttalande till Viasat enligt Expressen.

"Hon passar mig"

Brækhus innehar samtliga stora världsmästarbälten (WBC, WBA, IBF och WBO) i weltervikt och ses av många som den bästa kvinnliga boxaren i världen.

– Det är ju dit man vill, men på nåt sätt måste man behålla entusiasmen tills att man har gjort jobbet på lördag. Men så klart, det är rätt tajming också. Ska man gå en sån match vill man vara perfekt viktmässigt, och nu har jag redan gjort den resan, säger Klara Svensson.

TT: Hur bra är hon?

– Hon är jättebra. Alltså verkligen. Men är det någon som kan utmana henne så är det jag själv. Hon är snabb och teknisk och det passar mig. Det hade varit en intressant match och jag är redo.

"Ett styrkebesked i sig"

Mikaela Laurén är redo även hon. Och 40-åringen är ute efter revansch sedan hon förlorade på knockout 2010.

– Nu är jag ju en komplett boxare. Jag har tränat för det här i sex år och hela tiden utvecklats. Det har jag har visat med mina senaste motståndare, som Cecilia gått tio ronder med – jag har stoppat dem efter fem och tre ronder. Det är ju ett styrkebesked i sig. Nu har jag dessutom gått fler proffsmatcher än henne, säger Laurén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset