Fredrik Lindström gjorde exemplarisk sistasträcka och säkrade guldet.
Fredrik Lindström gjorde exemplarisk sistasträcka och säkrade guldet.

Det stod mellan Sverige och Norge ända in i sista skjutningen i herrarnas stafett i skidskytte. Men där och då visade Fredrik Lindström att han hade nerverna när de behövs som mest, och kunde sedan åka i mål som ohotad etta.

Sverige tog en sensationellt OS-guld i herrarnas skidskyttestafett. Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström stod alla för en jätteinsats när de säkrade Sveriges sjätte guldmedalj vid vinter-OS i Sydkorea.

Det stod mellan Sverige och Norge ända in i sista skjutningen. Sveriges Fredrik Lindström och norges Helge Svendsen åkte in samtidigt.

LÄS MER: Hanna Öbergs perfekta lopp – svenskt OS-guld i skidskytte

Men där och då visade Fredrik Lindström att ha hade nerverna när de behövs som mest. Norrmannen bommade och tvingades till en straffrunda, medan Lindström nyttjade reservskottet, sköt fullt och åkte i mål som ohotad etta 55,5 sekunder före Norge.

– Det är helt otroligt det som hänt och det här kommer lyfta oss i framtiden, säger Peppe Femling till Sportbladet.

Medaljen blir Sveriges fjärde inom skidskyttet under mästerskapet. Tidigare har Hanna Öberg tagit guld, Sebastian Samuelsson silver, och likaså stafettdamerna i jaktstarten.

 

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset