Sparris ingick i den svenska vinnarrätten.
Sparris ingick i den svenska vinnarrätten.

Sebastian Gibrands svenska rätter föll juryn i smaken. Total nordisk dominans i tävlingen.

Stockholmskocken Sebastian Gibrand tog hem silver i kock-EM i Italien.

Tävlingens officiella namn är Bocuse d’Or Europe och den genomfördes i Turin på tisdagen.

Sebastian Gibrand  kallade sina rätter ”Ljusa sommardagar” och ”Varma sommarnätter”.

Ingredienserna var bland annat ägg, krispig potatis, zucchini med doft av kol samt sparris.

Fem timmars tillagning

Det tog den svenske kocken 5 timmar och 35 minuter att laga rätterna, som enligt reglerna tillagades för 15 personer. Men det var mödan värt, de svenska somriga smakerna föll uppenbarligen den kräsna juryn i smaken.

– En internationell touch med svenska produkter, förklarade Sebastian Gibrand efter tävlingen enligt TT.

Sebastian Gibrand är från Helsingborg men har flyttat upp till Stockholm för att utveckla sin kulinariska talang.

Nordisk dominans

Vann tävlingen i Turin gjorde Norge, Danmark kom trea och Finland fyra.

Totalt tävlade kockar från 20 länder. Nu går de tio bästa vidare till kock-VM i Lyon 2019.

LÄS MER: Krispigt lamm gav guld

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mat Kock-EM