Mattias Hargin tror på Sverige i lagtävlingen.
Mattias Hargin tror på Sverige i lagtävlingen.
Alpint TT

Tvåa, fyra, femma. Med André Myhrer i spetsen visade även det svenska laget en gryende OS-form.

Vi kommer att vara starka när vi kommer dit, säger Mattias Hargin.

Sverige har ett starkt facit i de alpina lagtävlingarna, med medalj i fem av de sex lagtävlingarna som körts i VM-sammanhang. Om ett par veckor gör grenen OS-debut.

Precis som i Hammarbybacken är det parallellslalom som gäller i Pyeongchang. OS-genrepet, med nya topplaceringar för André Myhrer och Frida Hansdotter, ger mersmak.

Det är skitkul att ha dem i samma lag, konstaterar Mattias Hargin.

André Myhrer kan bara hålla med.

Vi åker till Sydkorea med gott självförtroende, säger han.

"Inte så sur"

Men det finns lite kvar att slipa på. För Hargin, som var trea i Stockholm i fjol, tog det nu stopp redan i kvartsfinal, där en grensling förstörde chanserna mot tysken Linus Strasser. Hargin slutade därmed på delad femteplats i hemmatävlingen och fick kanske inte riktigt det där kvittot han hade hoppats på inför OS.

Synd hur det slutar, men jag är inte så sur för det. Det är sådant som händer. Jag hade en ganska bra känsla i åkningen, det kändes som att jag hade Strasser ganska fint i första, säger Hargin.
Men så gör jag ett misstag och helt plösligt nyper det till. Det är svårt att ta igen det sedan.

Schweiz i topp

Såväl Myhrer och Hansdotter som Hargin kan nog känna sig rätt säkra på sina platser i lagtävlingen. Frågan är vem som tar den andra damplatsen. Anna Swenn Larsson ligger bäst till i slalomcupen av de övriga svenskorna och har därför också kvalat in till både parallelltävlingen i Oslo och den i Stockholm de senaste veckorna. Å andra sidan, medger svenskan, har hon blivit utslagen direkt i båda tävlingarna.

De tar ut laget där borta, de bästa får köra och jag hoppas att jag är en av dem, säger hon.
Vi har både Estelle (Alphand), Emelie (Wikström) och Sara (Hector) som är sjukt duktiga. Jag tror att jag har god chans, men inget är skrivet i sten.

Alpingiganten Österrike hade en oväntat svag dag i Hammarbybacken. Det stora utropstecknet var i stället Schweiz, som tog segern på herrsidan genom Roman Zenhäusern och andraplatsen på damsidan genom Wendy Holdener. Dessutom blev Luca Aerni fyra.

Vi har ett intressant lag, med till exempel Wendy och Luca, säger Zenhäusern.
Schweiz mot Sverige, det vore en intressant final.
Mattias Hargin tror på Sverige i lagtävlingen.
Mattias Hargin tror på Sverige i lagtävlingen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset