Joackim Norberg tog silver i 25 meter sportpistol efter en final som avgjordes med siffrorna 5-7.
Joackim Norberg tog silver i 25 meter sportpistol efter en final som avgjordes med siffrorna 5-7.

Besvikelsen efter misslyckandet i fredags blev kortvarig. Joackim Norberg tog revansch direkt.– Det är väldigt omtumlande, säger han efter Paralympics-silvret i skytte.

I fredags misslyckades Joackim Norberg med att ta sig till final i 10 meter luftpistol. På söndagen fick han sin revansch. I 25 meter sportpistol slog 48-åringen från Stockholm till med en silvermedalj.

– Det känns fantastiskt skönt. Extra skönt med tanke på att jag hade en extra tuff match i fredags. Det känns riktigt skönt att ha studsat tillbaka med en medalj direkt. Jag visste ju att jag kunde skjuta mycket bättre, säger Joackim Norberg till TT.

– Jag vann VM-guld i samma disciplin, men det här känns större. Alla de bästa är här så jag rankar det lite högre.

Norberg tog sig vidare från kvalet till semifinalen tillsammans med sju andra skyttar. Väl där sköt han bäst av alla med sina tolv poäng.

– Det var lite blandad känsla då. Man vet att man i alla fall har tagit silver, så man är glad. Samtidigt vill man ha guldet.

Men guld blev det inte. Kinesen Xing Huang blev för svår och Norberg föll med 5–7.

– Jag fick ett bra grepp om honom och tog ledningen med två poäng. Men han studsade tillbaka direkt och jag fick jaga hela finalen. Han sköt väldigt bra, säger Joackim Norberg.

– Men jag är jätteglad. Och hungrig. Och trött.

Silvret var Sveriges andra medalj under Paralympics i Rio efter Maja Reichards brons på 100 meter ryggsim. Men på onsdag ska Norberg försöka ta ytterligare en, i 50 meter fripistol.

– Det är bara att ladda om. Nu vet jag att jag kan prestera på den här nivån och under de här förutsättningarna. Fripistol är den svåraste grenen, där jag är mest ojämn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset