Noomi Thorstensson. Pressbild.
Noomi Thorstensson. Pressbild.

Noomi Thorstensson från Malmbäck i Småland är årets segrare av "Svensktoppen nästa". Hennes bidrag "Intoxicated" fick fler röster än Jimmy Ottossons "Rising rivers" i finalduellen.

Noomi Thorstensson, som uppträder under artistnamnet Noomi, vann länsfinalen av "Svensktoppen nästa" i Jönköping i maj. Tre månader senare står det klart att "Intoxicated" kommer att ges en chans på Svensktoppen. Den 9 oktober testas låten som utmanare.

– Det känns helt galet. Det sjunker nog in senare i kväll. Det här är verkligen drömmen. Det har varit en fantastisk upplevelse och det har varit så kul att vara en del av den här stora produktionen, säger Noomi.

Härnäst ska Noomi skriva ny musik tillsammans med låtskrivarna Magnus Hyden och Mikael Kullén.

Sedan i fjol blir vinnaren i "Svensktoppen nästa" inte direktkvalificerad till Melodifestivalen. I stället delar juryn ut startplatsen till ett handplockat bidrag. I år gick erbjudandet till Örebro-bandet Les Gordons, som mottog beskedet med nästintill stum förvåning.

– Det var en kombination av att vi inte hörde så bra och att vi blev chockade över att höra erbjudandet. Det var det sista vi hade trott skulle hända, säger Jonatan Renström i Les Gordons.

Renström säger att bandet inte har lämnat ett slutgiltigt besked än men att svaret sannolikt kommer att bli ett ja.

Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Albert Björliden, Louis Andersson Luthman, Jonatan Renström, David Runebjörk, Andreas Persson och Carl Ragnemyr i Les Gordons. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset