Klara Svensson vann matchen.
Klara Svensson vann matchen.

Klara Svensson vann fajten mot Mikaela Laurén.Matchen gick till tio ronder – och Svensson, med Lauréns blod i håret, stod till slut som segrare på poäng.– Det har varit mycket press och känslor, jag är otroligt glad att jag lyckades få ut min boxning, säger Svensson.

Upptrappningen inför matchen har varit lång och intensiv, med gliringar och ett växande agg mellan Sveriges två främsta boxare på damsidan; Klara Svensson och Mikaela Laurén.

Svensson har varit den som hållit den lägre profilen. Men när det var dags att låta nävarna tala så bad Malmöboxaren inte om ursäkt för sig.

– Jag har alltid vetat att jag har varit en bättre boxare, och att jag blivit starkare visade jag i tio ronder nu, säger hon.

– Jag fick ut min boxning, det är otroligt skönt. Sedan vet jag med mig att jag kanske inte var helt smart i alla situationer, det blev lite krigarstil, men det får man bjuda på. Det är det som folk tycker är kul med mig – jag kan boxa tekniskt, sedan kan jag slafsa och slåss och visa krigarhjärta.

Mental seger

Mikaela Laurén fick in en del hårda träffar, men Klara Svenssons fotarbete och teknik imponerade och det var hon som styrde matchen – beredd på allt som den rutinerade 40-åringen hade att komma med.

Laurén gav sig dock aldrig, hon kämpade på med blodigt ansikte och boxades bättre ju längre matchen gick.

Efter tio ronder var domarna eniga: Klara Svensson är vinnare på poäng.

Och det var mycket en mental seger.

– Jag fick inte ut min boxning. Jag kände under matchens gång att jag blev mer och mer stressad, Klara förstörde min boxning, jag spände mig för mycket. Det är med en otrolig sorg jag sitter här nu, jag hade så mycket mer att ge, säger Mikaela Laurén.

"Inte snacka så mycket"

Matchen hyllades av flera på plats som en av de bästa någonsin mellan två kvinnliga boxare, men Klara Svensson var ändå inte helt nöjd.

– Jag har nog inte fattat det än riktigt, sen är jag väldigt självkritisk och jag kände mig inte riktigt som att jag hade min dag riktigt, inte det där alerta, säger hon.

Segern innebär att Klara Svensson får WBC:s interimbälte i weltervikt – vilket i sin tur innebär att hon är förstautmanare till världsmästaren Cecilia Brækhus, som den 1 oktober går upp mot fransyskan Anne-Sophie Mathis.

Efter matchen var agget mellan boxarna som bortblåst, Laurén som gått åt hårdast var full av respekt.

– Det var inte min dag. Klara var den bättre boxaren, jag får erkänna och gå och slicka mina sår. Sedan får jag gå tillbaka och träna hårdare, och kanske köra lite mental träning – inte snacka så mycket utan visa mer i ringen, säger Laurén.

– Har man stått och larmat på någon i tio ronder är det svårt att ha något mer att säga, jag ville snacka i ringen. Det var hon som blödde, inte jag, det var jag som vann, säger Svensson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset