Sverige är världsmästare i ishockey.
Sverige är världsmästare i ishockey.

Tre Kronor är världsmästare i ishockey. Rysarfinalen mot Schweiz gick till straffar och både Oliver Ekman Larsson och Filip Forsberg lyckades lura den schweiziska målvakten.

Det var nära att Tre Kronor fick en drömstart i finalen. I stället var det Schweiz som chokade och tog ledningen mot slutet av den första perioden. Men bara en minut senare replikerade Gustav Nyquist.

Även den andra perioden var jämn och inleddes med ett schweiziskt mål. Trots att Tre Kronor pressade på med ett stort antal skott mot mål dröjde kvitteringsmålet till den 35:e matchminuten.

LÄS MER: Här får Metro spela hockey – med Tre Kronors OS-stjärnor

Den tredje perioden ägdes av Sverige. Schweiz åkte på flera utvisningar och Tre Kronor kunde pressa på i numerärt överläge – men något mål blev det inte.

Rysarfinalen gick in i sudden death. Båda lagen såg rejält trötta ut och marginalerna var inte på Sveriges sida som bland annat avslutade perioden med ett stolpskott.

Men i straffläggningen var marginaler med på Tre Kronors sida. Både Oliver Ekman Larsson och Filip Forsberg lyckades lura den schweiziska målvakten och när Nino Niederreiters straffförsök räddades av Anders Nilsson var det klart.

I morgon firas guldet i Kungsträdgården.

LÄS MER: Tre Kronors hyllning: Spelar bara Aviciis musik på uppvärmningen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om ishockey