Alla svenskar som har en smartphone kan svara på The Swedish Number.
Alla svenskar som har en smartphone kan svara på The Swedish Number.

Svenska Turistföreningen lanserar The Swedish Number, dit vem som helst i världen kan ringa. Men det fungerar inte som ett vanligt samtal, när någon ringer numret kopplas samtalet – till slumpvis svensk.

Med The Swedish Number vill Svenska Turistföreningen (STF) visa världen det unika och genuina med Sverige. Att det är ett land värt att besöka med allemansrätt, hållbar turism och rikt kulturarv.

– Vi vill också skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare på STF, i ett pressmeddelande.

Idén kom till genom tanken att alla svenskar ska ha en chans att utrycka sig och dela med sig av Sverige, som är det första landet i världen att ha ett nummer där alla i landet kan svara.

LÄS MER: Nu blir det billigare att surfa utomlands

Alla som har en smartphone kan vara med att svara. Det är bara att ladda ned appen The Swedish Number där du själv kan välja när du vill vara tillgänglig till att svara på samtal.

– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi svenskarna möjligheten att uttrycka sig och tipsa andra om vad man kan uppleva i Sverige, säger Magnus Ling.

LÄS MER: Nu är det fritt fram för telefonförsäljare att ringa din mobil

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik