Johan Brunström. Arkivbild.
Johan Brunström. Arkivbild.

Dubbelparet Isak Arvidsson och Johan Brunström förmådde inte hålla Sverige kvar i Davis Cup-matchen mot Israel och i Europa/Afrikazonens grupp 1. Dubbelförlusten innebar att Israel redan säkrat segern och lämnar de avslutande singlarna betydelselösa.Nästa år spelar Sverige i DC-tennisens tredjedivision.

Jonathan Erlich och Dudi Sela vann dubbeln i Ramat HaSharon i Israel med 6–4, 7–6, 4–6, 6–1 över Arvidsson och Brunström. Efter reducering till 1–2 i set tappade svenskarna serven till 1–3 i fjärde set, men hade två breakbollar till 2–3, men det blev i stället israeliskt 4–1 och sedan blev uppförsbacken för brant. Israel gick fram till ointagliga 3–0 i matcher.

Det var ett skadeskjutet Sverige som åkte till Israel. Markus Eriksson och Johan Brunström kom in i laget i stället för skadade Mikael Ymer och Fred Simonsson.

Sverige har fyra år i rad spelat kvalmatcher för att hänga kvar i DC-tennisens andradivision. Nu gick det inte längre. De tre tidigare gångerna har det slutat med svensk seger, mot Danmark 2013 och 2015 och mot Lettland 2014.

När Sverige spelar Davis Cup nästa gång blir det i Europa/Afrikazonens grupp 2, mot Tunisien.

Och det blir utan Fredrik "Fidde" Rosengren, som slutar som förbundskapten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset