Caroline Seger tänker inte jogga sig igenom EM-kvalavslutningen mot Danmark.
Caroline Seger tänker inte jogga sig igenom EM-kvalavslutningen mot Danmark.

Sverige hann knappt fira EM-avancemanget innan resan mot nästa match började.Och det blir full satsning även i kvalavslutningen mot Danmark.– Det kan ju vara helt avgörande för någon annan, säger Caroline Seger.

Efter segern mot Slovakien, 2–1, i Göteborg och den säkrade EM-platsen packade Blågult ned jublet och började koncentrera sig på bortamötet med Danmark.

En lång dags färd till Silkeborg satte sina spår.

– Man är lite seg i knoppen. Det verkar vara väldigt långt från Göteborg till Danmark, säger landslagskaptenen Caroline Seger till TT.

Den sista EM-kvalmatchen blir ännu ett tillfälle att skärpa offensiven i 4–3–3-uppställningen.

– Det är svårt att få bra landskamper och nu får vi chansen att spela ihop oss ännu mer. Det känns som om vi kan våga mer framåt. Jag tycker att vi har spelartyperna för det och det kommer att behövas i EM.

Seger var en av planens absolut bästa mot Slovakien – och hon tänker bli ännu vassare.

– Jag tror att jag kan ta ytterligare steg i Lyon. Det är en ny nivå. Ett lag med väldigt bra fotbollsspelare på varje position och hård konkurrens, säger hon om nya klubben.

Anfallsstjärnan Lotta Schelin och mittbacken Linda Sembrant som missade mötet med Slovakien är på bättringsvägen men det är tveksamt om det blir spel mot Danmark.

– Vi behöver ju inte chansa, säger Seger.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset