Sveriges Kristoffer Olsson jagas av Spaniens Oliver Torres under måndagens U21-kvalmatch till EM.
Sveriges Kristoffer Olsson jagas av Spaniens Oliver Torres under måndagens U21-kvalmatch till EM.

Trots en missad straff kunde Sveriges U21-lag till slut, via ett spanskt självmål, ordna 1–1 i EM-kvalmatchen i Malmö.– Grymt viktig poäng, säger Kristoffer Olsson.

Efter en inledning där Sverige kändes starkare, framför allt på de fasta situationerna, kom en riktig kalldusch i början av den andra halvleken. En perfekt slagen djupledsboll mot Spaniens skyttekung Gerard Deulofeu som kyligt rullade in bollen i mål och det var 1–0 till Spanien i Malmö.

Men Sverige gav inte upp, trots att Spanien tog över mer och mer. I den 85:e minuten hakades Joel Asoro i straffområdet och domaren blåste straff. Kristoffer Olsson klev fram – och sköt i ribban.

– Jag hade bestämt mig tidigt att slå den till höger, men så fick jag den lite för högt. Så är det ibland. Men det är tur att vi gör mål sen direkt efteråt, säger Olsson i TV12.

Allt i egna händer

För inte heller då vek Sverige ner sig. Minuten efter straffmissen klev Olsson fram och slog en hörna – som Mikel Merino slog in i eget mål.

Kvitteringen innebär att Sverige är kvar på playoffplats i kvalgruppen, och även har chans på gruppsegern om man vinner mot Estland och Kroatien i den sista omgången.

– I andra halvlek känner man att de är skickligare än oss, det blir mycket försvarsspel. Men kollar man på deras spelare och våra spelare så ska det vara klasskillnad, och vi fixar en poäng och har allt i egna händer nu, säger Olsson.

"Rullar boll som jag vet inte vad"

Joel Asoro, det 17-åriga Sunderland-proffset som debuterade och dessutom fick chansen från start, var delaktig i mycket i det svenska anfallsspelet.

– Det var tufft, alltså det är inte varje dag man möter Spanien, de rullar boll som jag vet inte vad. Men jag var inte så nervös, jag var bara nervös för att jag tänkte att jag måste göra det defensiva jobbet. Men det gick ganska bra tycker jag, grabbarna hjälpte mig, säger han i TV12.

Asoro hade ögonen på sig av inte mindre än nio scouter från olika storklubbar i Europa.

– Vad ska jag säga, det är en bra match man spelar så jag är inte förvånad att de sitter där

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset