Sverige tappade sin 2-0-ledning till förlust med 2-3 mot Turkiet,
Sverige tappade sin 2-0-ledning till förlust med 2-3 mot Turkiet,

Förlusten mot Turkiet betydde inte bara en dålig start på Nations League. Det var första gången på ett år Sverige släppte in tre mål – och andra gången totalt under Janne Anderssons tid som förbundskapten.

Blågult inledde nya Nations League med att möta Turkiet på hemmaplan i måndags. Det tredje laget i gruppen är sommarens VM-värdar Ryssland.

Det lag med bäst resultat efter att de mött varandra två gånger får en extra chans att gå till EM 2020 – om man misslyckas via det traditionella kvalet som inleds i mars.

LÄS MER: Så fungerar nya Nations League – allt du behöver veta

Men Sverige tog inte chansen att inleda med en seger. Trots en 2-0-ledning kunde Turkiet vända sent och vinna matchen med 3-2.

”Enorm besvikelse”

Det var första gången sedan VM-kvalförlusten mot Bulgarien i september förra året som Janne Anderssons landslag släppte in tre mål – och andra gången totalt sedan Andersson tog över hösten 2016.

LÄS MER: Sparkades efter förlusten mot Sverige: ”Går inte till Ikea längre”

– Det är en enorm besvikelse. Vi var inte bra, vi var inte bra från första minuten, vi var inte där som vi varit de sista åren. Varken kollektivt eller individuellt gjorde vi en bra match, sa mittbacken Pontus Jansson, som vikarierade för febersjuka lagkaptenen Andreas Granqvist, till TT.

– Vi släppte till chanser som vi inte gjort tidigare, samtidigt som Turkiet gjorde det bra och vi inte hittade något eget spel, fortsatte Jansson.

”Hatar att leta ursäkter”

Janne Anderssons analys var att de svenska spelarna haft en kortare försäsong än Turkiets.

– Jag hatar att leta ursäkter, men vi som höll på längre i VM har inte riktigt spelare med en rejäl försäsong i kroppen. Turkiet var inte med i VM, deras spelare har haft en försäsong och är längre fram fysiskt, förklarade förbundskaptenen.

– Jag vill inte skylla på det, men som det har sett ut tidigare ser det ut så för mig i kväll. Normalt har vi inte sett ut så här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om fotboll