Nathalie Hagman tvingades lämna med skada. Arkivbild.
Nathalie Hagman tvingades lämna med skada. Arkivbild.

Även det andra genrepet mot Tyskland inför handbolls-EM slutade oavgjort, 28–28.Om lördagens 24–24 var med mersmak kom söndagens resultat med en sur eftersmak då svenskorna tappade en tiomålsledning.

Landslaget ledde med 20–10 i halvtid, efter en strålande första halvlek.

Till den andra halvleken valde förbundskapten Henrik Signell att vila storstjärnan Isabelle Gulldén samtidigt som han fick klara sig utan Nathalie Hagman, som avbröt matchen redan i första halvlek på grund av skada.

Det räckte för att tyskorna skulle kunna komma i kapp.

Utveckla en del

Det svenska försvarsspelet fungerade inte lika bra, och när tyskorna fick igång sitt niometersskytte var underläget snart "uppätet".

"Vi är så klart nöjda med vår första halvlek, det är så vi vill spela över sextio minuter. Men det gör vi bara i trettio i dag. Samtidigt så är vi ju i ett läge nu där vinsten i sig inte är det vi jobbar efter utan vi har bitar i spelet, olika konstellationer och så vidare, som vi vill utveckla och förtydliga. Och då kan det bli lite upp och ner", sade förbundskapten Henrik Signell till förbundets hemsida.

Nathalie Hagmans skada såg otäck ut från början, det talades om en misstänkt knäskada, men de första rapporterna efter matchen pekade mot en lättare stukning av foten.

Bra påminnelse

Nu återstår det ett möte med Frankrike i Alingsås den 30 november innan EM-turneringen drar igång den 4 december.

EM-finalen spelas i Göteborg den 18 december.

Det krävs betydligt bättre spel än under den andra halvleken mot Tyskland om svenskorna ska nå dit.

– I det långa loppet är det bra att bli påminda emellanåt om vad som gäller och vad som egentligen krävs. Inställning och attityd – och att vi måste arbeta hårt för att vara bra, sade Henrik Signell.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset