Stina Blackstenius. Arkivbild.
Stina Blackstenius. Arkivbild.

Sverige gjorde sin kanske bästa match under U20-VM.Men det räckte inte. Efter 1–1 mot Brasilien är Sverige utslaget ur mästerskapet.– Det är tufft, säger Stina Blackstenius.

Sverige var piskat att vinna mot Brasilien för att få en plats i kvartsfinalen, medan oavgjort räckte för Brasilien med bättre målskillnad.

Tuff uppgift för svenskorna, som ändå fick en riktigt bra start. Efter 14 minuter fick Sverige en hörna som skarvades vidare till Stina Blackstenius, som nickade in 1–0.

– Vi fick en bra start, gjorde mål ganska tidigt. Tycker också att efter målet så känns det ganska tryggt även om Brasilien hade ganska mycket boll, säger Blackstenius när TT når henne på telefon kort efter slutsignal.

Sverige gjorde en bra första halvlek, men lyckades inte stå emot brasilianskorna ändå. Kvitteringsmålet kom bara en kvart efter Blackstenius mål, när Gabi Nunes nickade in bollen bakom Emma Holmgren.

– Efter deras mål tog de över lite och även i andra. De lyckades spela sig ur ganska mycket, säger Blackstenius.

Sverige tryckte på ordentligt för ett ledningsmål, men Brasilien, som tog väldigt lång tid på sig vid varje fast situation – fick matchen precis dit de ville.

– Det är väldigt frustrerande. Men jag tycker ändå att vi gör en bra insats.

Nordkorea vann Sveriges grupp före Brasilien.

TT: Hur sammanfattar du den här turneringen?

– Klart att nu efter slutsignal är vi väldigtbesvikna och ledsna över att vi är utslagna. Men i helhet ska vi vara väldigt glada över att vi fått den här erfarenheten av att spela ett VM, vi är en grupp och ett lag som aldrig gjort det tidigare. Det är något vi tar med oss till kommande matcher och turneringar, säger Blackstenius.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset