Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Missförstå mig rätt; jag är en person som verkligen gillar festligheter och att fira.  Men – vad är det man firar när svenska ishockeylandslaget hyllas hysteriskt? Ingen menar väl att laget är bäst i världen? Det så kallade VM i ishockey är ett VM i självbedrägeri, ett låtsas-VM utan större sportsligt värde.

Det är vettlöst att hålla ett VM, varteviga år, när världens främsta liga är upptagen med sitt slutspel. Ingen ­annan sport har så befängd planering. Varken fotboll, handboll, bandy, basket ­eller volleyboll skulle komma på tanken att hålla ett världsmästerskap där världens bästa inte är med. Sidney Crosby anses vara världens bäste ishockeyspelare. Han kunde inte medverka i låtsas-VM, han var upp­tagen med att spela i sitt klubblag.

Det är extra löjligt med ett fejk-VM i år, då ishockeyns verkliga VM hölls i höstas, World cup. Där var alla spelare tillgängliga. Och hur gick det då för de blågula? Med nöd och näppe ­vidare till semifinal, där man föll mot det hopsamlade Europalaget. Sverige fick rättmätig kritik för långsam, tråkig och feg ishockey.

Kanada är regerande WC (World cup-mästare) och OS-mästare och ­utan tvivel världsbäst. Så titeln som världsmästare i VM är inget annat än ett falskt kattguld utan reellt värde.

PM

Vill du nå ut till Metros miljonpublik?  Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset