Närmare 40 av Sveriges främsta artister finns representerade under välgörenhetskonserten.
Närmare 40 av Sveriges främsta artister finns representerade under välgörenhetskonserten.

Den 29 september intar Sveriges största artister Ericsson Globe i Stockholm för att samla in pengar till människor som flyr krig och hot. – Vi står enade för humanism och solidaritet i en tid när rädslor och fördomar måste bekämpas, säger artisten Lisa Nilsson.

Om drygt två veckor anordnas Hela Sverige skramlar – en välgörenhetskonsert till förmån för människor på flykt. Inspirerade av initiativet Vi Gör Vad Vi Kan – som samlat in pengar för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet – har några svenska bokningsbolag gått ihop för att bidra till hjälparbetet.

– Vi är överväldigade över det engagemang vi mött hos de artister som vill medverka, säger Mikael Tillman, en av initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Närmare 40 av Sveriges främsta artister finns representerade under kvällen och biljettintäkterna kommer att gå till FN:s flyktingorgan UNCHR.  Några av artisterna som medverkar är Carola, Gina Dirawi, Ola Salo, Kodjo Acolor, Alcazar och Jonas Gardell. 

– För mig är det självklart att vara med och bidra till att Hela Sverige skramlar. Under tiden som du läser detta så är det tusentals familjer som flyr från krig och förtryck. Det minsta som jag och vi kan göra är att hjälpa dom på vägen på samma sätt som man själv skulle vilja ha hjälp om man var tvungen att fly från sitt hem, säger Kodjo Akolor. 

►LÄS MER: Europa välkomnar flyktingar: 30 000 på manifestation i Danmark

►LÄS MER: Flyktingkatastrofen: Så kan du hjälpa till

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset