Lina von Post, 33, är operativ chef på Academic Communication. Hon har varit chef sedan hon var 27.  – För mig var det självklart att säga ja, säger hon.
Lina von Post, 33, är operativ chef på Academic Communication. Hon har varit chef sedan hon var 27.  – För mig var det självklart att säga ja, säger hon.

Få unga blir chefer – Sverige på bottenplats i Europa. Många prioriterar privatlivet framför chefsjobbet. Äldre generationen en bromskloss.

En hel generation chefer i 60-årsåldern är på väg mot pensionsstrecket. Men återväxten är dålig.

Inget EU-land har så få unga chefer som Sverige.
 
Bara var fjärde svensk chef är under 40 år, visar en undersökning från Svenskt Näringsliv.
– Det finns flera orsaker. Unga svenskar kommer ut sent i arbetslivet. Först vill man resa och förverkliga sig själv, sedan är det dags för studier och först därefter ger man sig ut i arbetslivet, säger Anki Udd, ledarskapsexpert på Ledarna som organiserar 85 000 chefer.

I Sverige finns också en stor, välutbildad chefsgeneration av 40-talister. Om några år går den generationen i pension. Men dagens unga ser inte chefsjobbet som ett självklart steg i karriären.
– Det finns andra sätt att göra karriär. Ett bra specialistjobb kan vara minst lika attraktivt som en ansvarstyngd chefspost, säger Anki Udd.

Många unga drar sig för att axla chefsrollen. De har sett alltför många äldre chefer slita ut sig i förtid.
– Väldigt många chefer runt 35 år är tveksamma att fortsätta på sin chefskarriär. Insatsen är för hög. De vill prioritera familj och privatliv i stället, säger Anki Udd.

Men svenska chefers enorma arbetsbelastning är lite av en myt. Landets cirka 500 000 chefer arbetar i snitt 46 timmar i veckan.
– Och för den som vill vara med att påverka är chefsjobbet en fantastisk möjlighet, säger Anki Udd.

”Jag har alltid gillat utmaningar”

Lina von Post var bara 27 år när hon klev in i chefsrollen första gången.
– Jag har alltid gillat utmaningar. För mig var det självklart att säga ja.

I dag har hon hunnit bli 33 år och är operativ chef på Academic Communication som hjälper företag att tydliggöra och synliggöra sig som arbetsgivare mot studenter och unga akademiker.
– Jag vill vara med och påverka och chefsrollen ger större möjligheter till det. Samtidigt är det stimulerande att se människor växa och utvecklas.

Därför ska man ta en chefstjänst, enligt Lina:

• Som chef får du stora möjligheter att utvecklas som individ eftersom du måste kunna leda dig själv för att kunna leda andra.
• Du får vara med och påverka såväl organisationens som dina medarbetares utveckling och resultat.
• Du behöver inte vara en supermänniska bara för att du är chef. Har du bra självinsikt så kan du skapa bra förutsättningar för dig själv ändå. Var öppen med såväl dina styrkor som svagheter och omge dig med personer som kompletterar dig och dina egenskaper.  LEIF OLDENBURG

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset