Little Jinder, Zara Larsson och Rebecca & Fiona stod för festivalens första fullträff. Little Jinder plockade upp Zara Larsson på Linnéscen.
Little Jinder, Zara Larsson och Rebecca & Fiona stod för festivalens första fullträff. Little Jinder plockade upp Zara Larsson på Linnéscen.

Toppbetyg för Little Jinder, Zara Larsson och Rebecca & Fiona.

Artist: Little Jinder (gästad av Zara Larsson och Rebecca & Fiona).
Scen: Linné.

Way out west har inte varit bortskämda med varken gästspel eller kanonspelningar i år. Tur då att man under natten måste ha skickat upp en rosa glittrig ”batsignal” i himlen och kallat in Little Jinder.

Konserten som skulle vara ett fuck you mot rasism och sexism blev också en uppvisning i något av det vackraste som finns, systerskap. Little Jinder kan inte bara rada upp hits som ”Ful och tråkig tjej”, ”Vita bergens klockor” och ”Sommarnatt”, hon kan också bjuda in vänner som Rebecca & Fiona och ZARA LARSSON!

Zara skulle ha spelat på ett hotell under eftermiddagen men ställde in detta för att i stället möta upp sina polare i Linnétältet. Senaste gången jag såg så många coola kvinnor på samma scen var under Linda Piras ”Ladies first”-konsert förra året.

Publiken var pepp, tältet var packat och scenen ramades in med ballonger, neon och glitter. Little Jinder har alltid haft attityd som en storstjärna och en kväll som denna kan ingen säga något annat. Jag går därifrån med glitter på kinderna och allsången fortfarande ringandes i öronen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset