40-50 besökare stannar dagligen för att ta kort på parets skylt.
40-50 besökare stannar dagligen för att ta kort på parets skylt.

Paret Kerstin och Reidar önskade att bilarna skulle sakta ner på vägen utanför deras hus, och de kunde inte ha fått en bättre idé för att uppnå sitt mål.

När paret Kerstin Carlgren, 60, och Reidar Tengman, 67, hade kräftskiva hemma på Visingsö i Vättern fick de en idé som nu har nått nästan hela riket.

– De kör lite fort där utanför när de ska ner till badstranden, och vi hade småbarn här och katter och grejer. Så vi skojade om att det vore kul att ha en liten varningsskylt här, säger Reidar Tengman.

– Men det skulle inte vara en sådan med barn, för det läser folk knappt nu för tiden. Så vi sa att vi skulle ha en där det stod lekande pensionärer i stället.

LÄS MER: Skylten på Handelshögskolan: Inga tiggare tillåtna

Sagt och gjort. En vän till ett av parets barn arbetar med att tillverka vägskyltar, så hux flux hade de en autentisk varningsskylt som uppmanar till försiktighet – på grund av lekande pensionärer. Skylten har tidigare uppmärksammats av Hej Jönköping på Instagram, och tidningen jkpglive.

– Det har varit folk som har fotat skylten hela tiden, men just denna sommar har det varit extremt. Det är 40-50 bilar om dagen som stannar och tar bilder. Det är helt otroligt.

LÄS MER: Matbutiken bjuder hundarna på skugga och vila – hyllas nu av tusentals

Och uppmärksamheten har samtidigt bidragit till önskad effekt, säger Reidar Tengman, eftersom så många vill hinna se skylten att de automatiskt saktar ned, och i bland bildar långa köer. Och skyltens text stämmer bra in på paret.

– Vi är väldigt lekfulla av oss och hittar på hyss och har mycket fester och skoj. Nu till helgen har vi en liten kräftskiva här med våra barn och vänner, så vi är väl 55-60 personer som ska vara här under fredag, lördag och söndag, säger Reidar.

– Vi leker och bjuder på oss själva, så det är jätteroligt.

LÄS MER: Uppmaningen på bron i Stockholm: ”Hoppa här”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset