Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong hoppas att Zlatan tas ut till VM.
Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong hoppas att Zlatan tas ut till VM.

Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i Sveriges trupp till sommarens fotbolls-VM är en het potatis kring de svenska middagsborden. En som hoppas på stjärnans medverkan är Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong.

Ska han med eller inte? Ena sidan tror att 36-åriga Zlatan Ibrahimovic skulle förstöra harmonin i Janne Anderssons landslag, andra tycker att det är självklart att Sveriges bästa fotbollsspelare ska följa med till Ryssland i juni.

Sveriges första motståndare i gruppspelet är Sydkorea. Förbundskaptenen Shin Tae-Yong tror att hans lag skulle gynnas av en Ibrahimovic i den svenska truppen.

– Jag kanske låter självsäker, men jag vill se Ibrahimovic tillbaka i landslaget. Vad jag hört från andra så är han en stöddig typ och det kan hämma hans lag, säger han enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Tae-Yong medger att han inte känner Ibrahimovic själv, och att han inte känner till svenskens personlighet eller beteende helt och hållet. Han menar också att Ibrahimovic skulle utgöra ett hot mot Sydkorea om han är på planen.

LÄS MER: Zlatans ikoniska skor till salu – fritt för alla att lägga bud

Men Ibrahimovic skulle snarare vara ett hot mot Sverige om han sitter på bänken, menar Tae-Yong.

– Om Ibrahimovic inte spelar finns det en möjlighet att han kan vara störande för sitt lag. Om en spelare i den åldern inte offrar sig för sitt lag så kan det faktiskt hjälpa oss, säger förbundskaptenen.

Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM 2016 i Frankrike, där Sverige åkte ut i gruppspelet. Han har spelat sparsamt under säsongen i klubblaget Manchester United, efter att inte ha återhämtat sig helt från den knäskada han ådrog sig i april förra året.

Fakta: Fotbolls-VM 2018

Sverige tillhör grupp F tillsammans med Mexiko, Sydkorea och Tyskland. VM inleds för svensk del den 18 juni mot Sydkorea, och fortsätter sedan med match mot Tyskland den 23 juni och Mexiko den 27.

Hemmanationen Ryssland möter Saudiarabien i öppningsmatchen den 14 juni.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset