När Sveriges radios korrespondent Maria Persson Löfgren befann sig på en reportageresa i Ryssland anfölls hon av ett tjugotal maskerade män. Enligt Ekot ska Persson Löfgren nu vara i säkerhet, men skadades lindrigt i samband med attacken.

Under onsdagseftermiddagen anfölls fyra journalister som färdades i sällskap med människorättsaktivister från den ryska Kommittén mot tortyr av ett tjugotal beväpnade män i delrepubliken Ingnusjien. Enligt Sveriges radio var en av dessa Ekots Moskvakorrespondent Maria Persson Löfgren. 

Persson Löfgren ska ha befunnit sig på en reportageresa i delrepubliken Ingnusjien där attacken ägde rum.

Det är inte känt vilka de maskerade männen som överföll bilen var. Persson Löfgren och de övriga i bilen ska ha rånats och misshandlats. Bilen ska sedan ha satts i brand.

Persson Löfgren ska nu vara säker, och till Metro säger Ekots utrikesdesk att de varit i kontakt med anhöriga och Maria Persson Löfgren.

– Vi hör naturligtvis med olika källor vi har på plats och det viktiga för oss är att vår korrespondent är i säkerhet, och det är hon säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg till Sveriges radio.

Enligt Ekots tidigare Rysslandskorrespondent Sten Sjöström ska området i norra Kaukasus varit extremt oroligt under de senaste tjugo åren. Persson Löfgren var på ett känsligt uppdrag för att rapportera om läget i området som bland annat präglats av ren kriminalitet men också politisk förföljelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott