Med en vision att förbättra svensk dressyr och hoppning driver Antonia Ax:son Johnson landets mest olönsamma jordbruk. Arkivbild.
Med en vision att förbättra svensk dressyr och hoppning driver Antonia Ax:son Johnson landets mest olönsamma jordbruk. Arkivbild.

Hon är Sveriges rikaste kvinna, men driver landets mest olönsamma jordbruk. För Lantbrukets Affärstidning (ATL) berättar Antonia Ax:son Johnson om drivkraften som får henne att fortsätta driva Lövsta stuteri, trots att det gick med nästan 100 miljoner kronor i förlust i fjol.

– Jag använder avkastningen på de tillgångar jag byggt upp som företagare till att realisera min dröm om att göra skillnad i ridsporten. Allt för min passion för hästar, säger hon till tidningen.

Stuteriet ligger i Upplands Väsby och i bolaget ingår driften av Lövsta gård, Torsåker gård och ägandet och driften av Stjärnborgs gård som innefattar Lövsta seminstation är lokaliserad.

Enligt ATL har företaget gått med totalt 461 miljoner kronor i förlust de senaste åren.

– Det är en investering i svensk ridsport. Det är en stor ideell verksamhet med målsättningen och visionen att förbättra svensk dressyr och hoppning, säger Ax:son Johnson.

Jessica Gow/TT
"Jag använder avkastningen på de tillgångar jag byggt upp som företagare till att realisera min dröm om att göra skillnad i ridsporten", säger Antonia Ax:son Johnson till ATL. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset