Från att ha varit programledare för lokalstationen i Sörmland blev Fredrik Ahl i går rikskändis. Men inte av någon anledning han gläds över. Fredrik blajade och talade om ”kebabtekniker” när han trodde att kameran var av. ”Jag är ingen rasist”, säger han till Metro.

En familj i Huddinge såg hur förberedelserna sändes ut på kanal 999 i deras Boxer-låda, som Metro tidigare rapporterat om. Fredrik ballade ur totalt, sjöng och härmade dialekter inför den kommande sändningen. Då slank också formuleringar om flyktingar som ”kebabtekniker” ut och att Eskilstuna är världens tråkigaste stad.  

– Det är olyckligt att jag sa som jag gjorde och det ber om ursäkt för. Jag var i min egen lilla värld och det sker på en hundradel i mitt huvud, säger Fredrik Ahl när Metro når honom på fredagmorgonen.  

Han berättar att han fått ett enormt stöd från allmänhet och kollegor. De som känner honom vet att han inte har några rasistiska åsikter, menar han. Jag är ingen rasist. Min bästa kompis är från Bahrein och ringde i går och undrade vad det här var.

– De flesta har förståelse och förstår att jag går bananas på mitt eget lilla sätt.  

Redan i dag är en mer dämpad Fredrik tillbaka i rutan i SVT Sörmlandsnytt.

Hur har du sovit i natt?
– Jag har sovit i natt och står rakryggad. 

► SE MER: SVT:s största tabbar i rutan – i ett svep

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset