Porrfilmen skickades ut från SVT till ungefär 60 barnreportrar.
Porrfilmen skickades ut från SVT till ungefär 60 barnreportrar.

När SVT:s cirka 60 barnreportrar skulle få en uppmaning över SMS följde en länk med som ledde dem till en porrfilm. – Det gick lite väl fort, säger Sabina Rasiwala på SVT:s pressavdelning till DN.

Konsumentprogrammet ”Rea” som sänds på SVT använder sig av barnreportrar runtom i landet, och ungefär en gång i veckan får de ett uppdrag till mobilen via SMS. Men denna gång gick någonting ordentligt fel. I SMS:et fanns en länk till en porrfilm.

– Vår dotter hade ingen egen telefon när hon registrerade sig som mobilreporter, så meddelandet kom till min telefon. Jag är glad att hon slapp se det, men jag kan tänka mig att flera ändå sett det utan att ha bett om det, säger en av barnreportrarnas föräldrar till DN.

SMS-uppmaningen går ut på att barnreportrarna ska kommentera en fråga på film, och denna gång skulle de prata om sin favoritglass. Länken i SMS:et var till för att de som ville skulle kunna avregistrera sig från att få utskicken, men i detta fall ledde den i stället till en film av två män som har sex, med rubriken ”Gay is the answer”.

– Det beror helt enkelt på den mänskliga faktorn. När länken, som är en förkortad adress, skulle kopieras in missade ett avslutande ”f” och då hamnar man på ett nedsläckt Tumblr-konto med olämpligt innehåll. Det gick lite för fort, säger Sabina Rasiwala på SVT:s pressavdelning till DN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset