Lasse Kronér får ta en paus från inspelningarna av "Doobidoo", som brukar ske under våren.
Lasse Kronér får ta en paus från inspelningarna av "Doobidoo", som brukar ske under våren.

SVT lägger sin populära fredagsunderhållning "Doobidoo" på is. Utredningen mot programledaren Lasse Kronér gör att man måste ta en paus, enligt kanalen.

Det blir inget ”Doobidoo” i år. Långköraren brukar locka miljonpublik varje fredagskväll, men nu har SVT har valt att inte spela in några nya avsnitt inför höstsäsongen, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi har efter många och långa samtal bestämt att vi inte klarar av att göra ”Doobidoo” tillsammans i år, säger Christina Hill, programchef för underhållning på SVT Göteborg till GP.

Orsaken är den utredning som Kronér har varit föremål för. I svallvågorna av Metoo-rörelsen i höstas inleddes en förundersökning mot honom om sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande sedan han polisanmäldes av en före detta praktikant.

LÄS MER: Förundersökning mot Lasse Kronér läggs ner

Häromveckan lades utredningen ner av åklagaren, som ansåg att förutsättningarna för brottsrubriceringarna inte var uppfyllda. Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz har dock begärt en överprövning.

– Dels finns det fortfarande lite oklarheter kring det juridiska läget, på grund av kravet på överprövning, dels har det varit en lång, slitig och jobbig period för alla och det är rimligt att processen får ta sin tid, säger Christina Hill.

I höstas fick Kronér ta en paus från programmet ”Smartare än en femteklassare” och han ersattes då av Josefin Johansson. Christina Hill uppger för GP att SVT inte har några planer att hitta en ersättare för ”Doobidoo” och säger att Kronér kommer att komma tillbaka nästa år.

– Vi har för avsikt att jobba med Lasse igen, men i höst får Doobidoo ta en paus, så siktar vi på att sätta igång som vanligt igen 2019, säger hon.

LÄS MER: Martin Timell anmäler SVT, SR och TV4 till granskningsnämnden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset