Snälla SVT, bli inte kommersiella! Jag kan tänka mig att det är svårt som tv-kanal att konkurrera med storbystade, kåta blondiner som gärna har sex i tv och säger saker som får löpsedelsmakarna att fira oftare än Migrationsverket vid utvisningar. Faktaprogrammen, som ”Dokument utifrån”, ”Studio 24” och ”Faktum”, ska bytas ut mot drama och komedi. Mer lättsamma och hjärndöda grejer som ska ge oss exakt samma skit som vi får från alla andra tv-kanaler. För det är ju det vi vill ha, och SVT levererar.
Det känns nästan som att vårt enda kvarstående vattenhål håller på att fyllas med silikon.
Men jag vill inte ha silikon, plast och brudar som snackar om enklaste sätten att ta bort håret mellan benen och killar med inoljade muskulösa överkroppar som spänner sig något så otroligt
att man tror att de vilken sekund som helst kommer att spricka.
Jag vill ha kvalitet och debatter och ifrågasättande av den nya ”normen”, och SVT har hittills varit mitt enda alternativ, ifall man nu ens ska titta på tv, och nu känns det som om det kommer att visas exakt samma själlösa reklam som ger en absolut ingenting förutom ångest.

SVT säger sig vara fri television. Hittills har de kunnat kalla sig för det, men nu vet jag inte längre.
Tyvärr får vi väl antagligen skylla oss själva. Vi medborgare vill hellre ha dåliga komedier och snyftfilmer än utbildande program. Jag kan tänka mig att tittarsiffrorna inte direkt är de högsta heller eftersom man annars skulle ha hållit sig till det vanliga SVT. Men man känner att man måste vara inne, hipp, provokativ, whatever. Och det blir man inte med hjälp av glasögonormar och medelålders tanter och gubbar med hår överkammat över flinten. Plast, däremot! Där har vi något som säljer snabbare än kläder under mellandagsrean!  Och självklart suktar cheferna på SVT också efter löpsedlar, eftersom det ger mer tittare. För trots att tittarna snackar skit om senaste löpsedelsrubriken över kaffet på rasten så snabbar alla sig hem för att se vem som hann ha sex med vem inom de första fem minuterna.

Vi är hemska, patetiska människor, som av någon anledning är så svaga att vi inte klarar oss utan plasten. Vi älskar plasten och plasten älskar oss. Vi har blivit omringade av den och snart kvävs vi och dör i ett hav av plast, men vi är ack så lyckliga. Och SVT vill vara en del av plasten som kväver oss.
Men kära, älskade SVT! Jag förstår att ni känner er utanför och vill vara med i leken. Men det är ert utanförskap som får oss andra människor som verkligen ledsnat på plasten att byta kanal och titta på riktig tv. Public services tanke var att utbilda och upplysa. Och jag vet inte, men nöjesprogram upplyser inte mig något värst. Förlåt för att vi varit otrogna och tittat på för många dokusåpor! Ge oss en chans att visa att vi vill och kan vara medvetna.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset