Peter Stormare och Johan Glans i humorserien "Swedish dicks". Pressbild.
Peter Stormare och Johan Glans i humorserien "Swedish dicks". Pressbild.

Humorserien "Swedish dicks" kommer att visas i USA tidigt nästa år sedan MTG slutit ett distributionsavtal med filmbolaget Lionsgate. – Det känns helt makalöst roligt, säger huvudrollsinnehavaren Johan Glans.

"Swedish dicks", med Johan Glans och Peter Stormare i huvudrollerna, hade fler tittare än någon tidigare nordisk seriepremiär när den lanserades på Viaplay i början på september.

MTG har nu ingått ett globalt distributionsavtal med det amerikanska filmbolaget Lionsgate för att ta "Swedish dicks" till en ännu större publik, inte bara i USA utan "med största sannolikhet" även i flera andra länder, säger Jakob Mejlhede, chef för inköp och program på MTG.

– Det känns helt makalöst roligt. Det var en liten fantasi vi hade när vi gjorde serien, men att det blir verklighet är jätteroligt. Att det här går att göra måste ge hopp till många svenska produktioner, säger Johan Glans till TT.

MTG har inte gett något besked om en eventuell andra säsong av serien, men om det skulle bli verklighet så är Johan Glans ombord.

– Vi har absolut idéer och lust att fortsätta, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset