Swedish house mafia – trio bestående av Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello – har återförenats.
Swedish house mafia – trio bestående av Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello – har återförenats.

Den svenska dj-trion Swedish mafia har återförenats. Beskedet kom på musikfestivalen Ultra i Miami i natt – fem år efter att gruppen splittrades.

För fem år sedan splittrades dj-trion Swedish house mafia till många klubbmänniskors stora förtret. Men för den som saknat trion kommer nu glada nyheter.

I natt avslöjade de nämligen att gruppen återförenas.

– Mitt namn är Axwell. Det här är Sebastian Ingrosso och det här är Steve Angello, och ni vet att vi är Swedish House Mafia, ropade Axel ”Axwell” Hedfors från scenen vid festivalen Ultra i Miami.

LÄS MER: Swedish House Mafia lägger ner

Under spelningen ska de sedan har rivit av ett gäng hitlåtar, så som ”Leave the world behind, ”Save the world” och Don´t you worry child”.

Att tillkännagivandet kom vid festivalen Ultra i Miami var ingen slump. Det var nämligen där Swedish House Mafia gjorde sin allra sista spelning under avskedsturnén för fem år sedan. Dessförinnan hade de bland annat gjort tre utsålda spelningar på Friends Arena i Solna, och en på Madison Square garden i New York som sålde slut på nio minuter.

– Ultra Miami, tack för att ni tog emot oss. Det är Swedish house mafia for life this time, sade Axwell från scenen efter spelningen.

LÄS MER: Steve Angello om nya musiken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset