Polisförbundet i region syd kräver att regionpolischefen Annika Stenberg avgår. Arkivbild.
Polisförbundet i region syd kräver att regionpolischefen Annika Stenberg avgår. Arkivbild.

Bara i år har 154 poliser slutat i region syd, och nu kräver facket att regionpolischefen Annika Stenbergs avgår, skriver Sydsvenskan. Anställda är frustrerade över att de inte längre kan lösa sitt grunduppdrag, att utreda brott och upprätthålla ordning.

– Vi kör slut på poliser. Situationen är pressad i hela landet. Men Region Syd sticker ut. Det finns ingen återvändo. Vi måste få en regionchef som förstår polisjobbet, säger Sophia Willander, ordförande i Polisförbundet syd, till tidningen.

Kritiken som riktas mot regionchefen är hård. Toppstyrning, problem som sopas under mattan och en oförmåga att lyssna på sina medarbetare.

Annika Stenberg vill inte diskutera Polisförbundets utspel offentligt men kommenterar händelsen i ett mejl till tidningen.

"Det är jättetråkig läsning, och det gör mig självfallet bekymrad. Jag är mån om att ha en god relation med arbetstagarorganisationerna och våra medarbetare, och det är viktigt för mig att vi arbetar tillsammans med att genomföra den reform som riksdagen beslutat om".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset