De tre systrarna döms till fängelse efter att ha misshandlat faderns påstådda älskarinna. (Genrebild.)
De tre systrarna döms till fängelse efter att ha misshandlat faderns påstådda älskarinna. (Genrebild.)

Tre systrar, 21, 26, 28 år gamla, döms till fängelse för att ha misshandlat en 40-årig kvinna som de misstänkte hade en affär med deras pappa.

Systrarna bröt sig in i kvinnans hem utanför Köpenhamn och slog henne i ansiktet och på kroppen, hon blev sparkad och greppad kring halsen – allt inför kvinnans två döttrar, 10 och 12 år gamla, skriver Ekstra Bladet.

– Jag är nöjd med att rätten ser det som en försvårande omständighet att våldet mot kvinnan begicks i hennes eget hem och inför hennes barn, säger åklagaren David Haahr till tidningen.

När systrarna lämnade lägenheten stampade de sönder kvinnans och hennes döttrars mobiltelefoner så att de inte kunde ringa efter polis. En av döttrarna sprang senare över till en granne för att larma polis.

Pappans förhållande till kvinnan är inte bevisat, och hon själv förnekar det i rätten. Systrarna döms för olaga intrång, skadegörelse och misshandel till tre månaders fängelse, varav två månader villkorligt. Ingen av dem var tidigare straffad, men rätten ansåg brottet tillräckligt grovt för att inte utdöma en helt villkorlig dom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset