Efter 13 dagar fick en polishelikopter syn på en strimma av systrarnas bil och räddningspersonal kunde komma till undsättning.
Efter 13 dagar fick en polishelikopter syn på en strimma av systrarnas bil och räddningspersonal kunde komma till undsättning.

Ostbågar, åtta lådor kakor och snö som smälts ner till vatten. Det fick två systrar att överleva i skogen i Michigan i USA i nästan två veckor.

Systrarna Leslie Roy, 52 och Lee Wright, 56, var på väg hem från en släkting när deras bil plötsligt körde fast i ett avlägset område längs Lake Superior, skriver CNN.

Där blev de fast i hela 13 dagar innan räddningstjänsten hittade dem. Som tur var hade de tillräckligt med proviant i bilen för att hushålla med och för att klara värmen kurade systrarna ihop sig, men till slut dog batteriet.

Vid flera tillfällen hörde de hur björnar prasslade i buskarna runtomkring bilen. Kvinnorna förstod dock att ljuden inte betydde att hjälp var nära eftersom "räddningsarbetare skulle ha haft ficklampor". De oroliga familjemedlemmarna vädjade i amerikansk tv efter hjälp från omgivningen och de startade till och med en Facebookgrupp för att försöka lokalisera systrarna, men förgäves.

Till slut fick en polishelikopter syn på en strimma av bildens vindruta och räddningspersonal kunde komma till undsättning. När de kom fram till bilen var systrarna upprymda och Lee Wright kramade hårt om sin bibel.

– Det är mirakel att min mamma och moster överlevde i en kall bil i tretton dagar, säger Dennis Roy, Leslies son till CNN TV.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset