En kvinna i amerikanska North Carolina la under fredagen upp en bild på Facebook som visade hur hon silvertejpat igenn munnen på sin hund. Under måndagen kom kvinnan dock att arresteras, och väntar nu upp mot 150 dagar i fängelse.

Klockan tio på morgonen la en kvinna i amerikanska North Carolina upp en bild på sin hund. Hunden hade silvertejp för munnen. "Det här händer när du inte håller tyst!", löd bildtexten till inlägget.

Kvinnan möttes av stor kritik på sociala medier, och flera medier beskrev det också som att hela internet kokade av ilska. Var kvinnan faktiskt bodde var oklart, då hon enligt Facebook bott i flera olika städer, men under måndagen kunde polisen i staden Cary meddela att kvinnan var arresterad.

► LÄS MER: Hunden Caitlyn hade hårt ihoptejpad mun – ägaren åtalas för djurplågeri

Enligt ett pressutskick från staden ställs hon nu inför rätta för djurplågeri, och kan komma att utöver böter få tjäna så många som 150 dagar i fängelse.

"Att tejpa ihop hundens mun var en hemsk sak att göra. Att åtala henne för djurplågeri är därför den rätta saken att göra.", säger Polischefen Randall Rhyne i pressmeddelandet.

Kvinnan kommer dock inte att fråntas sina hundar, då hundarna enligt pressmeddelandet inte visade några tecken på att må dåligt.

► LÄS MER: 20-åring åtalas för djurplågeri – sköt ihjäl katt med tre pilar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur