Tågen går igen på västra stambanan efter ett fel på en bro i Töreboda. Men stora förseningar är att vänta under kvällen. Arkivbild.
Tågen går igen på västra stambanan efter ett fel på en bro i Töreboda. Men stora förseningar är att vänta under kvällen. Arkivbild.

Ett fel på en bro i Töreboda lamslår tågtrafiken på västra stambanan. Tusentals passagerare berörs och SJ har svårigheter att få fram ersättningsbussar. Någon prognos för när felet ska vara avhjälpt finns inte.

Tågen går igen på västra stambanan efter ett fel på en bro i Töreboda. Men stora förseningar är att vänta under söndagskvällen.

– En del tåg har upp till tre timmars förseningar. Det kan också bli trångt vid Göteborgs och Stockholms central, säger Johan Tjerneng, presskommunikatör vid Trafikverket.

Ett tiotal tåg och tusentals passagerare berördes av tågstoppet, som började vid halv fem-tiden på eftermiddagen.

– Det beror på att det är en bro över Göta kanal, Törebodabron, som inte kunde stängas efter en öppning, säger Agneta Eklund, vid Trafikverket.

Felet berodde på motorn som driver själva öppnings- och stängningsfunktionen.

Tidigare under dagen var det problem i tågtrafiken på Stockholms central på grund av en nedriven kontaktledning vid Karlbergs station. Det orsakade förseningar för fjärrtåg, lokaltåg och Arlandabanan. Men vid 19-tiden var felet avhjälpt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset