Tågvärden ska ha sagt till tjocka passagerare att de var tvungna att stå upp under rusningstrafiken.
Tågvärden ska ha sagt till tjocka passagerare att de var tvungna att stå upp under rusningstrafiken.

Passagerare som väntade på pendeln fick en tågupplevelse utöver det vanliga. Enligt vittnen ska en tågvärd ha förbjudit överviktiga människor att sitta ned. Anledningen: De skulle ta för mycket utrymme i vagnarna.

Tåget som lämnade Hampshire i England var fullpackat med människor när en tågvärd plötsligt ska ha ropat ut i högtalarna: ”Vi kommer att sitta som packade sardiner på det här tåget så det är endast smala personer som får lov att sitta”, ”Är du fet så kommer det helt enkelt inte att fungera”.

De chockade resenärerna kunde inte tro sina öron.

– Jag är inte en särskilt stor person och de flesta människorna är ändå större än sätena, men det är vidrigt att man kan säga så. Jag skulle fått sparken från mitt arbete direkt, säger en pendlare enligt The Telegraph.

En talesman för South West Trains, som ansvarar för tåglinjen, har efter incidenten gått ut med en ursäkt och lovar nu att investera i större utrymmen ombord.

– Alla passagerare är välkomna ombord på våra tåg och vi finner det oacceptabelt om det är så att en av våra medarbetare har uttryckt de här kommentarerna. Vi kör några av de mest trafikerade linjerna landet och är medvetna om att utrymmet på vissa av våra tåg är begränsat. Därför kommer vi att utöka antal vagnar och tåg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset